Διατροφή και Σώμα
Διατροφή και Σώμα

Τρουφάκια αλλιως!

Μια μέρα έχοντας φτιάξει γάλα αμυγδάλου σπιτικό μου είχε περισσεψει η πούλπα απο τ αμύγδαλα. Δεν ήθελα να την πετάξω οπότε σκέφτηκα να την κανω τρουφάκια. Χωρίς ζάχαρη για να τα δώσω και στα μικρούλια μου και φυσικά και για εμάς για να έχουμε κατι γλυκό που να ειναι υγινεινό. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε

Υλικα:

  • 1 κούπα πούλπα αμυγδάλου(αν φτιαχνετε σπιτικό γαλα αμυγδάλου) ή 1 κουπα αμυγδαλα μουλιασμενα απο το προηγούμενο βραδυ(στο μιξερ να γίνουν ενα)
  • 1 κουπα δαμάσκηνα ή χουρμάδες
  • 1/2 κόυπα ινδόκαρυδο
  • 2 κ.γ κακάο
  • 1κ.γ λαδι καρύδας λιωμένο
  • 1κ.σ φυστικοβουτυρο
  • λίγο τριμμα πορτοκαλιού
  • ελάχιστο αλάτι

για την διακόσμηση:

  • 2κ.γ ινδοκαρυδο
  • 2κ.γ κακαο
  • 2κ.γ κανέλλα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε την πούλπα απο τα αμύγδαλα μαζί με τα δαμάσκηνα(ή τους χουρμάδες) και τα ανακατεύουμε σε ενα μιξερ μέχρι να ενωθουν.
  2. Προσθετουμε το λάδι καρύδας, το φυστικοβούτυρο,το ινδοκάρυδο, το κακάο, το πορτοκάλι και το αλάτι.
  3. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα κάνουμε μικρά μπαλάκια.
  4. Καλύπτουμε με κανέλλα η ινδοκάρυδο η κακαο
  5. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ωρα και ετοιμα
  6. Διατηρούνται για 1 βδομαδα…αν κρατηθειτε και δεν τα φάτε όλα φυσικα.

No Comments Yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *