Διατροφή και Σώμα
Διατροφή και Σώμα

Σπιτικά ψωμάκια για burger χωρίς ζάχαρη

 

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά σχεδόν τα πάντα έχουν μέσα ζάχαρη. Έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου να προσπαθήσω να κόψω την ζάχαρη…κρυφή και φανερή. Κομματάκι δύσκολο μου φαίνεται αν θα τα καταφέρω καθώς οι φίλοι μου γνωρίζουν οτι είμαι γλυκατζού.

Ξεκίνησα λοιπόν την προσπάθεια πριν 10 μερούλες όλα κυλούσαν καλά, η πρώτη λανθασμένη επιλογή έγινε το βράδυ εκείνης της ημέρας, φέτες γαλοπούλα για την σαλάτα μου που φυσικά μέσα έχουν ζάχαρη, δεν πειράζει η επόμενη μέρα θα πάει καλύτερα.

Κ όντως η επόμενη μέρα πήγε καλύτερα, και η μεθεπόμενη, και ήδη κλείνω 10 μέρες και τα εχω καταφέρει.

Θα μου πείτε γιατί σας τα γράφω όλα αυτά ε? Νομίζω πως αξίζει το κόπο να το προσπαθήσετε αν όχι την κρυφή ζάχαρη έστω την φανερή πχ στα γλυκά και στον καφέ. Εγώ μετά από 10 μέρες νιώθω μια ευεξία και  έχω απίστευτη ενέργεια. Με 1 πιτσιρικακι και 1 μωρακι  αυτό δεν συνέβαινε τον προηγούμενο καιρό.

Όπως γνωρίζετε όσοι διαβάζετε το μπλογκ αγαπώ να φτιάχνω πράγματα για τον 3,5 χρονών πλέον γιο μου αλλά προσπαθώ να αποφεύγω να τρώει πολύ ζάχαρη. Χρησιμοποιώ συνήθως μέλι, και όπου δεν γίνεται καστανή ζάχαρη η ζάχαρη καρύδας.

Έτσι λοιπόν σε συνδυασμό όλων αυτών έκανα δοκιμές για να φτιάξω ψωμάκια για τα σάντουιτς μας με το μπιφτεκάκι  μας τα οποία όμως να μην είναι αγορασμένα από έξω αλλά φτιαγμένα με τα χεράκια μου. Το καλό με αυτή την συνταγή είναι οτι αποθηκεύονται στην κατάψυξη και αν βγουν απο το βράδυ την επόμενη μέρα είναι σαν φρέσκα. Ακολουθεί η συνταγή και η εκτέλεση της:

 

Υλικα:

  • 1 φλ γαλα
  • ¼ φλ βουτυρο
  • ¼ φλμελι
  • 1κ.γ αλατι
  • 1 μεγαλο Αυγο
  • 3-3,5φλ αλευρι
  • 1 φακελακι μαγια

 

 

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και το μέλι(να μην είναι καυτό απλά να λιώσει το μέλι). Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και την μάγια. Ενώνουμε τα δυο μείγματα προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε στο μίξερ με τον γάντζο γύρω στα 10 λεπτά.Μπορεί να χρειαστεί και λίγο επιπλέον αλεύρι. Αφήστε το μια ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη

Σε ενα ταψάκι με λαδόκολλα τοποθετείστε τα στρογγυλά ψωμάκια σκεπάστε τα και αφήστε τα να φουσκώσουν ξανά για 20-30 λεπτά οπότε και ανοίγεται να ζεσταθεί ο φούρνος στους 190 βαθμούς.

Γύρω στα 13-17 λεπτά χρειάζονται ανάλογα τον φούρνο.Βγαίνουν αρκετά ψωμάκια οπότε όσα δεν καταναλώσετε αφού κρυώσουν τοποθετείστε τα σε σακουλάκια μιας χρήσης και στην κατάψυξη.

 

 

Ελπίζω να τα δοκιμάσετε.περιμένω τα μηνύματα σας να μου πείτε πως σας φάνηκαν. Εμείς στο σπίτι τα αγαπάμε και στην έκδοση με το ολικής αλεύρι αλλά και με το λευκό

 

 

No Comments Yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *