Διατροφή και Σώμα
Διατροφή και Σώμα

Μηλοπιτα..αλλιώς!

Δεν είχα και πολύ εκτίμηση σε αυτό το γλυκό μέχρι που έφτιαξα πρώτη φορά πριν μια βδομάδα! Έτσι αποφάσισα να φτιάξω ια διαφορετική μηλόπιτα κατάλληλη για εμάς που προσέχουμε, για τα  μικρά μας που δεν τρώνε ζάχαρη αλλά κ για τους ανθρώπους που δεν τρώνε γλουτένη. Δεν θυμιζει στημ εμφάνιση την κλασική συνταγη μιας και δεν ειναι σαν κέικ αλλα σαν «κράμπλ» . Περιμένω τις εντυπώσεις σας.

 

Υλικα:

  • 5 μήλα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 1/2 φλ λάδι καρύδας λιωμένο
  • 1 φλ ινδοκάρυδο
  • 1φλ αλεύρι καρύδας
  • 3 αυγα
  • 2-3 κ.σ μέλι
  • 3 κ.σ κανέλλα και λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Κόβουμε τα μήλα και τα στρώνουμε σε ένα αντικολλήτικο στρογγυλο ταψάκι ή βάζοντας απο κάτω αντικολ12565458_941192862636803_8030175753823117513_nλητικό χαρτί.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο τα αυγά . Δοκιμάστε το υλικό κ αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ακόμα μέλι. Τέλος ανακατέψτε και τα αυγά. Στρώστε το υλικό πάνω απο τα μήλα έτσι ώστε να τα καλύψει όλα ώστε τα μήλα να βγάλουν το χυμό τους. Ψηστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα απαλό καφετί χρώμα το κράμπλ απο πάνω. Απολαύστε αφου κρυώσει λίγο. Διατηρείται εκτός ψυγείου.

 

No Comments Yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *